Storytelling: een video met jouw verhaal!

Een goed verhaal boeit, een goed verhaal bindt. Het heeft de kracht om de kijker te laten voelen, iets te laten beleven of om hem zelfs te raken. Video is een uitstekend medium om dit verhaal te vertellen. SowiesoHelder creëert daarom video’s waarbij de kijker een visuele reis aflegt die hem raakt. Zowel in het hoofd, als in het hart.

Geboren verhalenvertellers

Iedereen is een verhalenverteller. De mens heeft in zijn essentie de behoefte om ervaringen te delen, gedrag te leren en om de wereld te verklaren. Een verhaal boeit ons, doordat het tastbaar is. Daar komt bij dat een deel van ons brein helemaal geen woorden kent; enkel emoties! Hersenen reageren anders op een verhalende video dan op een puur informatieve video. Verhalen wakkeren het empathisch vermogen aan en laat de kijker horen, zien en voelen.

De kracht van storytelling in video

Storytelling is een heel natuurlijke en pure vorm van communicatie: het doet een beroep op de emoties van de kijker. Wat maakt dat het raakt! Door combinatie van beeld, geluiden en muziek komt een verhaal tot leven. Een goede emotionele ervaring opent deuren. Dit is voor een merk de kans om de boodschap te vertellen of om kijkers tot een actie aan te zetten. Video is een indirecte manier van communiceren, wat daarom een merk lading geeft. Van commercials tot tot instructiefilmpjes, SowiesoHelder zet bij al onze videoproducties het verhaal centraal.

De viewer’s journey

Video is een sterk middel om een boodschap te communiceren. Maar let op, want bij video is er, door de rol van emotie, een wezenlijk verschil tussen zenden en ontvangen. Tijdens het creëren van een verhaal is het daarom essentieel om af en toe op de stoel van de kijker te gaan zitten. Een regisseur neemt deze rol op zich en let scherp op of de content overkomt zoals deze bedoeld is. Daarnaast is het voor een effectieve kijkerservaring belangrijk om gericht de doelgroep te bepalen en deze door en door te kennen. SowiesoHelder zet daarom altijd collega’s op het project die affiniteit hebben met de doelgroep. Deze dynamiek is essentieel en kenmerkend voor onze aanpak.

Ben je benieuwd welke soorten video’s wij produceren? Lees dan meer over onze videodiensten! Door ons maatwerk is er altijd een passende video voor jouw communicatievraagstuk. Neem voor meer informatie daarom vrijblijvend contact op.

MEER WETEN?
NEEM CONTACT MET
ONS OP

Meer Werk

go2UBL

Ubbelen

strategie & concept

vrouw houdt krat vast

de FNV

Haal de FNV erbij

strategie & concept

De Zorgcirkel

Branding

strategie & concept

zwemmer vlinderslag

SRO

WordPress multisite

digital & inbound

Vitablend table food

Vitablend

Een opfrisser in strategie & vorm

digital & inbound

Algemeen

Escape room

digital & inbound

Meerlanden - De dag van de moestuin

Meerlanden

De dag van de moestuin

film & content

Boer in weiland

Vattenfall

Introductiecampagne

film & content

Presenter doing interview and camera focusing

Vattenfall

‘Wij zijn Vattenfall’ Live show

film & content

ING

Happy Hybrid Mode

events & exhibition

KLM vliegtuig in de lucht

KLM

4D 360° Flight experience

events & exhibition

TU Delft

Virtueel op de koffie met India

events & exhibition

ING

Stap voor stap meekijken

art & copy

Yakult Europe

3D verpakkingen

art & copy

3d modellen van alle 3 de verpakkingen

Yakult

NIEUWE CREATIEVE DESIGNS

art & copy