Storytelling: een video met jouw verhaal!

Een goed verhaal boeit, een goed verhaal bindt. Het heeft de kracht om de kijker te laten voelen, iets te laten beleven of om hem zelfs te raken. Video is een uitstekend medium om dit verhaal te vertellen. SowiesoHelder creëert daarom video’s waarbij de kijker een visuele reis aflegt die hem raakt. Zowel in het hoofd, als in het hart.

Geboren verhalenvertellers

Iedereen is een verhalenverteller. De mens heeft in zijn essentie de behoefte om ervaringen te delen, gedrag te leren en om de wereld te verklaren. Een verhaal boeit ons, doordat het tastbaar is. Daar komt bij dat een deel van ons brein helemaal geen woorden kent; enkel emoties! Hersenen reageren anders op een verhalende video dan op een puur informatieve video. Verhalen wakkeren het empathisch vermogen aan en laat de kijker horen, zien en voelen.

De kracht van storytelling in video

Storytelling is een heel natuurlijke en pure vorm van communicatie: het doet een beroep op de emoties van de kijker. Wat maakt dat het raakt! Door combinatie van beeld, geluiden en muziek komt een verhaal tot leven. Een goede emotionele ervaring opent deuren. Dit is voor een merk de kans om de boodschap te vertellen of om kijkers tot een actie aan te zetten. Video is een indirecte manier van communiceren, wat daarom een merk lading geeft. Van commercials tot tot instructiefilmpjes, SowiesoHelder zet bij al onze videoproducties het verhaal centraal.

De viewer’s journey

Video is een sterk middel om een boodschap te communiceren. Maar let op, want bij video is er, door de rol van emotie, een wezenlijk verschil tussen zenden en ontvangen. Tijdens het creëren van een verhaal is het daarom essentieel om af en toe op de stoel van de kijker te gaan zitten. Een regisseur neemt deze rol op zich en let scherp op of de content overkomt zoals deze bedoeld is. Daarnaast is het voor een effectieve kijkerservaring belangrijk om gericht de doelgroep te bepalen en deze door en door te kennen. SowiesoHelder zet daarom altijd collega’s op het project die affiniteit hebben met de doelgroep. Deze dynamiek is essentieel en kenmerkend voor onze aanpak.

Ben je benieuwd welke soorten video’s wij produceren? Lees dan meer over onze videodiensten! Door ons maatwerk is er altijd een passende video voor jouw communicatievraagstuk. Neem voor meer informatie daarom vrijblijvend contact op.

MEER WETEN?
NEEM CONTACT MET
ONS OP

Meer Werk

meisje tussen de gordijnen

Kwantum

OFFLINE EN ONLINE CONTENT

strategie & concept

go2UBL

Ubbelen

strategie & concept

Attens

Campagne

strategie & concept

Duurzame woonwijk

DAK & Tulp Group

Groene Hart Hypotheken

digital & inbound

Herenbos

Responsive vacature platform

digital & inbound

Vattenfall

Scrollytelling

digital & inbound

man doet bloeddruk meter om

OMRON Healthcare Europe B.V.

Retail content campagne

film & content

Boer in weiland

Vattenfall

Introductiecampagne

film & content

nuon

Digitale Wereld

film & content

Folio Orthica

Symposium

events & exhibition

CAD & Company

Van een offline naar online event

events & exhibition

Landal GreenParks

Januari bijeenkomst Club Up

events & exhibition

Yakult Europe

3D verpakkingen

art & copy

tomtom

‘The art of Navigation’ campagne

art & copy

De Zorgcirkel

Personeelsmagazine

art & copy