Virtueel event: A celebration of 3D tissue biology

3D-weefselkweektechnologie heeft de afgelopen tien jaar een lange weg afgelegd en wordt door steeds meer wetenschappers en artsen omarmd. Zij maken graag gebruik van het enorme potentieel van 3D-weefselkweek voor de ontwikkeling van geneesmiddelen, patiëntenzorg en fundamentele wetenschap. Om nieuwe ontwikkelingen in de 3D-weefselbiologie in de kijker te zetten, organiseert Mimetas elk jaar 3D-cember, een wereldwijd evenement op… 3 december uiteraard.

DE VRAAG

De vraag – twee jaar geleden – aan SowiesoHelder was in welke vorm men 3D-cember 2020 (dat in 2019 fysiek had plaatsgevonden) het best kon organiseren. Fysiek ging helaas niet door alle corona-beperkingen. De doelgroep bestaat uit wetenschappers uit de farma, biotech en academische wereld. Wereldwijd, dus qua bereik een uitdaging. Er werd gekozen voor de kracht van digitaal: een virtueel event met virtual venue, breakouts etc. die in 1 klap al die beperkingen in kansen omzette. En uiteindelijk bleek het een mooie eerste kennismaking met deze digitale mogelijkheden voor een terugkerend virtueel event. Hoewel ook dit jaar een live event niet mogelijk was, werd er deze tweede keer met gemak en vol vertrouwen virtueel geschakeld omdat 3D-cember 2020 zich digitaal meer dan bewezen had.

DE OPLOSSING

Beperkingen? Nee dus. De nieuwe werkelijkheid biedt vooral nieuwe kansen. Mimetas omarmt het feit dat afstand tegenwoordig juist geen belemmering meer is om van geweldige wetenschap te genieten en heeft samen met SowiesoHelder een interessant wereldwijd livestream-programma voor haar doelgroep samengesteld. 3D-cember: Live! In je (thuis)kantoor.

Eén evenement, twee internationale wetenschappelijke livestream programma’s:

  • 1 voor de APAC (JST tijdzone)
  • 1 voor de EU & VS (CET & EST tijdzone).

Vanuit het comfort van hun huis, kantoor of lab, konden geïnteresseerde wetenschappers genieten van een sterk inhoudelijk programma dat 3D-weefselkweek behandelde vanuit een breed perspectief, met deelname/lezingen van internationale key opinion leaders uit de farma, biotech en de academische wereld. Informerend, inspirerend en verbindend.

De virtual venue werd na 3 december t/m 31 december weer opengesteld voor deelnemers die de presentaties en de break-outs niet konden bijwonen of graag nog een keer alle video-opnames van 3D-cember wilden terugkijken.

3dcember stage
3dcember studio
3december duo presentatie

Het resultaat

Het event was een groot succes, o.a. qua bereik dat vele malen groter was. Niet in de laatste plaats door de digitale vorm waardoor de opkomst toenam omdat de drempel van reizen was weggenomen. Bovendien bood het event unieke presentaties en konden deelnemers getuige zijn van inspirerende wetenschappelijke onderzoeken die door key opinion leaders met hen gedeeld werden. Bovendien kregen deelnemers ook antwoorden op hun persoonlijke uitdagingen (ze konden vragen stellen aan de wetenschappers die lezingen gaven via Slido – een platform waarmee je een livestream interactiever maakt). Die antwoorden zijn voor hen weer nuttig om toe te kunnen passen in hun eigen ‘lokale’ onderzoek. Al met al bood deze virtuele editie van 3D-cember een belangrijk ‘kijkje in de keuken’ van de toepassingen van 3D-weefselkweek en alle innovatie op dat gebied.

OF ZOALS ZE ZELF ZEGGEN

Elvira Prins – Van der Vijver (marketing specialist bij Mimetas): ‘De eerste online versie van 3D-cember overtrof al onze verwachtingen. Het fysieke evenement was destijds een groot succes en de omzetting naar een online evenement was voor ons een grote uitdaging en ook een groot vraagteken. Doen we er goed aan? Gelukkig liet het team van SowiesoHelder ons zien wat de mogelijkheden zijn van online events. Het bleek een prachtig alternatief te zijn voor fysieke evenementen, dat totaal anders was dan we gewend waren van soortgelijke online events binnen ons veld. Bovenal werd het ook nog eens goed ontvangen door de deelnemers:

‘On another note 3D-cember yesterday was fantastic! By far in a way the best produced virtual conference meeting I have seen to date! I look forward to next year’s meeting’

En jij?

Online of ‘hybride’ evenementen zijn een goed alternatief voor live bijeenkomsten. Een programma voor een live event heeft andere uitgangspunten dan een programma voor een online omgeving. Wij denken graag mee om je event succesvol om te buigen naar een virtuele variant. Lees hier meer over de talloze mogelijkheden.

Meer weten?
neem contact met
ons op

Meer Werk

Powerpeers campaign

Powerpeers

Powervolle activatiecampagne

strategie & concept

go2UBL

Ubbelen

strategie & concept

De Zorgcirkel

Branding

strategie & concept

zwemmer vlinderslag

SRO

WordPress multisite

digital & inbound

Algemeen

E-learning

digital & inbound

Eibir

Elk project een nieuwe site

digital & inbound

yakult-featured

Yakult

85 jaar TV-commercial

film & content

Cobraspen

Vastgoed ontwikkelaar

film & content

Nutricia

OpTri bottle

film & content

Landal GreenParks

Januari bijeenkomst Club Up

events & exhibition

medewerkers landal op het strand

Landal GreenParks

Verfrissende strand bijeenkomst

events & exhibition

Nuon/Feenstra

Duinrell familiedag

events & exhibition

The May 50k

Stichting MS Research
Activatiecampagne

art & copy

ING

Stap voor stap meekijken

art & copy

De Zorgcirkel

Personeelsmagazine

art & copy