Website conversie verhogen? Doe onze scan!

Veel websitebezoekers, maar weinig conversies? Wil je meer uit je website halen en betere resultaten? SowiesoHelder analyseert welke verbeteringen snel effect hebben. Maak kennis met website optimalisatie check en ontdek de mogelijkheden van conversie optimalisatie!

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is het optimaliseren van een website met als doel het verhogen van de conversieratio van websitebezoeker naar lead, en uiteindelijk klant. Wat een conversie is hangt af van de doelstellingen van het bedrijf. Voorbeelden van conversies zijn: inschrijven voor een nieuwsbrief, item toevoegen aan een winkelmandje, of aanschaf van een product.

Waar kijken we naar tijdens onze conversie optimalisatie check?

Tijdens onze conversie optimalisatie check worden verschillende facetten van de website onder de loep genomen. Hieronder bespreken we de meest belangrijke onderdelen voor onze conversie optimalisatie check: het verbeteren van de user experience en het afstemmen van de content op de behoeften van de doelgroep.

De user experience verbeteren

Een uitermate belangrijk onderdeel van een goedlopende website, is de gebruikerservaring. De functionaliteiten spelen hierbij een rol; is de website gemakkelijk te navigeren, kun je goed over de site scrollen en zijn de webpagina’s snel genoeg? Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat bezoekers vroegtijdig afhaken.

Maar user experience gaat veel verder dan alleen de technische aspecten. De gebruikerservaring wordt ook beïnvloed door de gedachten en gevoelens die de site oproept bij de bezoeker. Denk hierbij aan het visuele design, bewegende elementen, call-to-actions en de marketingcommunicatie. Het optimaliseren van deze onderdelen zorgt ervoor dat de gebruiker zoveel mogelijk wordt verleid tot het maken van een conversie.

Content marketing voor meer conversie

Misschien heb je wel eens gehoord van een buyers journey? Dit proces bestaat uit drie fasen die een klant aflegt. SowiesoHelder hanteert hiervoor de fasen awareness, consideration en decision. Voor een optimaal resultaat, is de juiste communicatie van belang. In welke fase de klant zich bevindt, bepaalt hun informatiebehoefte. Is iemand aan het oriënteren of al klaar om te bestellen? Door de content af te stemmen op de behoeften van de doelgroep, heb je meer kans op leads en conversies.

Digitale toegankelijkheid: een site voor iedereen

Is jouw website toegankelijk genoeg? Eén op de acht Nederlanders heeft namelijk te maken met een langdurige beperking, zoals een visuele, verstandelijke, psychische, intellectuele of fysieke handicap. Dit is een grote groep mensen die uiteraard ook graag gebruikmaakt van jouw informatie, diensten of producten. Optimaliseer je website door ook rekening te houden met deze doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een voorleesfunctie, lettergroottes aan kunnen passen en het beperken van flitsende elementen. SowiesoHelder brengt de aandachtspunten in kaart om zo jouw website voor iedereen toegankelijk te maken.

Hoe veilig is jouw website?

Het is essentieel dat je website veilig oogt en veilig is. Daarom is het van belang om regelmatig de website en technische tools te updaten. Doe je dit niet? Dan is de kans aanwezig dat je website op den duur gehackt wordt. En heeft jouw website eigenlijk een SSL-certificaat? Hiermee verzorg je een veilige verbinding en geef je aan dat de gegevens van de gebruikers veilig zijn. Bezoekers kunnen dit zien door het groene slotje naast de URL. Is het SSL-certificaat niet op orde? Dan geeft Google vaak een waarschuwing af, wat bezoekers afschrikt, conversies tegengewerkt en je imago verslechterd. SowiesoHelder onderzoekt deze aspecten en brengt advies uit over het beter beveiligen van jouw site.

Start met het verbeteren van de conversie van je website

Wil jij doelgericht de conversies van jouw website verhogen? Of ben je op zoek naar meer websiteverkeer? Plan een afspraak met Joost via onderstaande module of stuur een mailtje.

Meer Werk

vrouw houdt krat vast

de FNV

Haal de FNV erbij

strategie & concept

De Zorgcirkel

Branding

strategie & concept

ING

'Mooie Move' campagne

strategie & concept

Vattenfall

Scrollytelling

digital & inbound

Algemeen

E-learning

digital & inbound

Algemeen

Escape room

digital & inbound

Cobraspen

Vastgoed ontwikkelaar

film & content

Yearround communicatie: Meerlanden Journaal

film & content

Presenter doing interview and camera focusing

Vattenfall

‘Wij zijn Vattenfall’ Live show

film & content

AkzoNobel

General Marketing Meeting

events & exhibition

KLM vliegtuig in de lucht

KLM

4D 360° Flight experience

events & exhibition

Nuon/Feenstra

Duinrell familiedag

events & exhibition

The May 50k

Stichting MS Research
Activatiecampagne

art & copy

Yakult Europe

3D verpakkingen

art & copy

nuon

Vattenfall krant

art & copy