Voor menig marketeer is het een flinke uitdaging: continu nieuwe content creëren. Blogs, webpagina’s, video’s, campagnes: het is vaak een tijdrovend proces. Goede, relevante content op het juiste moment met de juiste boodschap voor de juiste doelgroep vergt namelijk tijd en aandacht. Gelukkig is er een manier om je doelstellingen te behalen zonder een eindeloze flow aan nieuwe content. Contentoptimalisatie!
Veel bedrijven maken ladingen met content. Nieuwe interviews, nieuwe kennisclips, nieuw campagnemateriaal. We blijven produceren. In sommige gevallen onnodig: het is lang niet altijd nieuwe content nodig om effectief te communiceren. Sterker nog, het kan enorm lonen om content opnieuw in te zetten. Of simpel te tweaken zodat het beter past en/of weer up-to-date is. Vaak werkt een mix aan hergebruik en nieuwe aanvullende content prima. Neem daarom contentoptimalisatie mee als vast onderdeel van het productieproces.
Sterke, relevante content is een belangrijk onderdeel van marketing. Wil je de doelgroep raken en effectief met hen communiceren? Dan moet je content impact maken. Hiervoor is niet altijd alleen maar nieuwe content nodig; met bestaande content kun je al een deel bereiken. Contentrecycling heeft zo een aantal voordelen.
Content optimaliseren, dat klinkt natuurlijk fantastisch. Het heeft immers een hoop voordelen. Maar hoe bepaal je welke content relevant is? En waar begin je? Voor impactvolle content start je altijd vanuit een centraal punt. SowiesoHelder pleit voor een ronde contentstrategie, op basis van cirkels in plaats van silo’s die eenmalige contentcreatie in de hand werken. We hebben daarvoor ons eigen strategiemodel: Van Silo Naar Cirkel.
Tijdens vier co-creatiesessies van zo’n 3-4 uur per sessie diepen we de pijlers en communicatieboodschappen voor het merk uit en zoeken we naar de kern. Deze thematiek verwerken we vervolgens in een concrete contentkalender. De volgende stap is het toetsen van de contentkalender. Deze start met een contentinventarisatie (wat is er al?), gevolgd door het beoordelen van de kwaliteit tijdens de contentaudit (welke content voldoet nog?). Afsluitend brengt een gap analyse in kaart welke content nog ontbreekt. Deze bevindingen leggen we naast de nieuwe strategische contentkalender, om vervolgens in kaart te brengen welke werkzaamheden hieruit komen: reuse, rework, curate of create. Deze taken plan je vervolgens terug tot een startdatum in de contentplanning zodat je je content-productieproces optimaliseert en deadline heilig en veilig stelt.
Benieuwd hoe jij content strategisch kunt inzetten met de hulp van SowiesoHelder? Neem vrijblijvend contact op met onze specialisten.