Website conversie verhogen? Doe onze scan!

Veel websitebezoekers, maar weinig conversies? Wil je meer uit je website halen en betere resultaten? SowiesoHelder analyseert welke verbeteringen snel effect hebben. Maak kennis met de Webbooster en ontdek de mogelijkheden van conversie optimalisatie!

De user experience verbeteren

Een uitermate belangrijk onderdeel van een goedlopende website, is de gebruikerservaring. De functionaliteiten spelen hierbij een rol; is de website gemakkelijk te navigeren, kun je goed over de site scrollen en zijn de webpagina’s snel genoeg? Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat bezoekers vroegtijdig afhaken.

 

Maar user experience gaat veel verder dan alleen de technische aspecten. De gebruikerservaring wordt ook beïnvloed door de gedachten en gevoelens die de site oproept bij de bezoeker. Denk hierbij aan het visuele design, bewegende elementen, call-to-actions en de marketingcommunicatie. Het optimaliseren van deze onderdelen zorgt ervoor dat de gebruiker zoveel mogelijk wordt verleid tot het maken van een conversie.

Content marketing voor meer conversie

Misschien heb je wel eens gehoord van een buyers journey? Dit proces bestaat uit drie fasen die een klant aflegt. SowiesoHelder hanteert hiervoor de fasen awareness, consideration en decision. Voor een optimaal resultaat, is de juiste communicatie van belang. In welke fase de klant zich bevindt, bepaalt hun informatiebehoefte. Is iemand aan het oriënteren of al klaar om te bestellen? Door de content af te stemmen op de behoeften van de doelgroep, heb je meer kans op leads en conversies.

Digitale toegankelijkheid: een site voor iedereen

Is jouw website toegankelijk genoeg? Eén op de acht Nederlanders heeft namelijk te maken met een langdurige beperking, zoals een visuele, verstandelijke, psychische, intellectuele of fysieke handicap. Dit is een grote groep mensen die uiteraard ook graag gebruikmaakt van jouw informatie, diensten of producten. Optimaliseer je website door ook rekening te houden met deze doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een voorleesfunctie, lettergroottes aan kunnen passen en het beperken van flitsende elementen. SowiesoHelder brengt de aandachtspunten in kaart om zo jouw website voor iedereen toegankelijk te maken.

Hoe veilig is jouw website?

Het is essentieel dat je website veilig oogt en veilig is. Daarom is het van belang om regelmatig de website en technische tools te updaten. Doe je dit niet? Dan is de kans aanwezig dat je website op den duur gehackt wordt. En heeft jouw website eigenlijk een SSL-certificaat? Hiermee verzorg je een veilige verbinding en geef je aan dat de gegevens van de gebruikers veilig zijn. Bezoekers kunnen dit zien door het groene slotje naast de URL. Is het SSL-certificaat niet op orde? Dan geeft Google vaak een waarschuwing af, wat bezoekers afschrikt, conversies tegengewerkt en je imago verslechterd. SowiesoHelder onderzoekt deze aspecten en brengt advies uit over het beter beveiligen van jouw site.

 

Wil jij doelgericht de conversies van jouw website verhogen? Of ben je op zoek naar meer websiteverkeer? Plan een afspraak met Joost via onderstaande module of stuur een mailtje.

Meer Werk

DeRegt Cables

Marcom strategie

strategie & concept

LabV

De langste URL

strategie & concept

go2UBL

Ubbelen

strategie & concept

Vattenfall

Scrollytelling

digital & inbound

Algemeen

Escape room

digital & inbound

Algemeen

E-learning

digital & inbound

Cobraspen

Vastgoed ontwikkelaar

film & content

ING

Inspirerende documentaire

film & content

yakult-featured

Yakult

85 jaar TV-commercial

film & content

medewerkers landal op het strand

Landal GreenParks

Verfrissende strand bijeenkomst

events & exhibition

Folio Orthica

Symposium

events & exhibition

CAD & Company

Van een offline naar online event

events & exhibition

ING

Stap voor stap meekijken

art & copy

tomtom

‘The art of Navigation’ campagne

art & copy

tomtom

'Black Friday' campagne

art & copy